4 tips voor het inrichten van jouw woonkamer

Ga je aan de slag met het inrichten van je woonkamer? Dan is het belangrijk om te beginnen bij de basis. In je interieur bestaat die basis uit de kleuren, de stijl en jouw smaak. Welke kleuren wil je in huis gebruiken? Voeg je behang toe? En wat voor vloerbedekking heb je of zoek je?

In deze blog geven we je 4 tips waarmee het inrichten van jouw woonkamer een fluitje van een cent wordt!

Tip 1: Begin met inrichten bij de basis

De basis van je inrichting, van je interieur, is kleur. Is dat duidelijk, dan wil je een stijl kiezen op basis van jouw smaak. Van welke stijl(en) houd jij? Ben jij fan van industrieel of juist landelijk, het scandinavische ‘less is more’ of houd je van eclectisch? Ga je met de trend mee of kies je iets dat je zelf helemaal het einde vindt? 

Dat zijn nogal wat vragen, maar het is belangrijk om erover na te denken. Als je niet direct antwoord hebt, is dat ook geen probleem. Kijk eens naar onze woonprogramma’s en ontdek wat jij mooi vindt. Het leuke is dat veel van de stijlen gemakkelijk met elkaar te combineren zijn, dus volg je gevoel!

Tip 2: Wees kritisch bij het kiezen van je meubels

Tijd om na te denken over de meubels die je graag wil hebben in je woonkamer. Wil je graag alles uit het zicht hebben en veel opbergruimte? Dan kies je natuurlijk voor veel kasten. Wil je graag optimaal gaan relaxen in jouw woonkamer? Dan kies je voor een heerlijke relax bank. Veel van onze meubels combineer je gemakkelijk tot je eigen stijl er vanaf spat!

Houd er altijd rekening mee dat de meubels moeten passen in jouw woonkamer. Klinkt logisch, maar te veel (grote) meubels maken je woonkamer snel vol, onoverzichtelijk en beperken je leefruimte. Vind de juiste balans. 

Tip 3: Vergeet de verlichting niet!

Het is een belangrijk element dat je inrichting kan maken en breken, maar wordt toch vaak vergeten: de verlichting. Je hebt ontzettend veel opties, van basisverlichting tot sfeerverlichting en van plafondlampen en tafellampen tot vloerlampen. Bedenk waar je verlichting nodig hebt, waar je sfeer toe wil voegen en hoe je dat precies wil doen. Kies op basis daarvan je verlichting!

Tip 4: Vraag om interieuradvies

Wil je graag hulp bij het inrichten van jouw woonkamer? Geen probleem, onze adviseurs staan voor je klaar! Maak gratis een interieuradvies afspraak bij ons in de winkel. Wij maken een combinatie van al jouw wensen en laten direct zien hoe dat eruit zal zien. Jij krijgt een een goed beeld van hoe jouw woonkamer kan zijn met de nieuwe meubels!

Tip: neem stalen (kleuren, behang, vloer) mee van je woonkamer en een plattegrond met de maten van de woonkamer. Op basis daarvan kunnen wij jou direct helpen met je inrichting!