Over Maron

Geschiedenis van Maron

Maron is een warm familiebedrijf. In 1902 besloot Johannes Wilhelmus Fontein een eigen woning met winkelpand te kopen aan de Hoofdstraat in Terborg. Hij startte zijn eigen bedrijf: Zadelmaker en Stoffeerder. De zaak en de passie voor het vak gingen van vader op zoon. Vanaf 1953 kwam Louis Fontein aan het roer. Fontein meubelen werd een begrip in de regio. Midden jaren ‘60 kwam Ron Fontein in het bedrijf van zijn vader werken.

Toen eind jaren ‘70 het verdeelcentrum van kruidenier A&O aan de Stationsweg de deuren sloot, besloten Ron en zijn vrouw Marion hier een meubelzaak te openen. De naam van de meubelzaak werd Maron; vernoemd naar de oprichters Marion en Ron. Eind december 1978 werd de opening van Maron groots gevierd met een hapje en drankje, muziek en kermisattracties. Hoogtepunt was een optreden van de meiden van LUV’!Meeneemconcept

Maron was één van de eerste bedrijven in Nederland met meeneemmeubelen. Het idee kwam uit Amerika. Personenauto’s, waaronder een lelijke eend, werden voorzien van het logo om het meeneemconcept bij het grote publiek bekend te maken.

Tegenwoordig kiest een groot deel van de klanten ervoor om de artikelen zelf mee te nemen. Hierdoor kan Maron de prijzen scherp houden. Voor het vervoeren staan aanhangers en een bus klaar. Natuurlijk kan je jouw meubels of keuken ook laten bezorgen.

Leuk om te weten: de kangoeroe in het logo staat symbool voor het meeneemconcept!


De normaalste zaak van de wereld

In alle jaren is Maron loyaal gebleven aan haar klanten. Maron biedt meubels en keukens voor ‘de gewone man en vrouw’. De artikelen zijn altijd van goede kwaliteit, eigentijds en scherp geprijsd. Hierdoor passen de meubels en keukens in menig huiskamer. Van banken tot stoelen en van keukens tot tafels; in iedere straat in de regio is wel iets van Maron te vinden.Merken van Maron

Stap voor stap is de winkel uitgebreid tot 4250 m2 woonplezier en de collectie wisselt continu. Leveranciers worden zorgvuldig uitgekozen. De collectie is toegankelijk en de prijzen zijn transparant. Vandaag de dag is Maron officieel dealer van Pronto Wonen, Superkeukens, Keukendepot en Zijlstra. Ook vind je eigentijdse merken als By-Boo, Eleonora en Het Anker.


DNA van Maron

Natuurlijk is Maron in de loop van de jaren flink veranderd, maar sommige dingen veranderen nooit. Zo is Maron altijd trouw gebleven aan de Achterhoekse mentaliteit. Vakmensen uit een nuchtere regio zijn dagelijks bezig om mensen blij te maken met een nieuw interieur. Gastvrij, eerlijk en behulpzaam zijn: het zit allemaal in het DNA van de nu circa 50 trotse medewerkers.